luni, 24 martie 2008

Iti zic adio doamna ! (I)

Cu greu, după îndelungi chinuri, am hotarât. PLEC !

N-am crezut niciodată că există o persoană ca tine. Este neverosimil cum în același trup și guvernate de aceeași minte pot coexista cel mai diafan înger și cel mai negru demon din viața unui om.

Îmi place să cred că îți mai amintești vremurile noastre bune !
Eu unul mi le amintesc. Cu placere. Au fost vremuri frumoase.

Atracția pe care o exercitai în acele vremuri asupra mea nu este egalată decât de indiferența de acum.

George, unul dintre prietenii tăi, mă invitase la petrecerea aceea. În jurul tău roiau toți purtatorii de nădragi, indiferent "de rasă, religie sau apartenență politică". Fără discriminare. Erai obișnuită cu asta. Îți priveai admiratorii cu distincție și detașare. Erau banali. Voiai altceva.
Nu știu ce i-ai spus amicului tau. Cert este că m-a convins să "mă las prezentat".
- Mihai ! m-am prezentat.
- Irina ! ai spus, aparent absentă. Și ai clipit cu grația unei prințese.
Am reușit sa scap din strânsoarea lui George și-am dispărut. Te-a intrigat de-a dreptul răceala mea.
Nu îmi amintesc decât că te-am ignorat voit. Erai prea sigură pe tine. Și apoi ce să fi facut eu, elevul sărac (cu origine socială sănătoasă se spunea atunci) în preajma ta ?! Pantofii tăi costau mai mult decât veniturile familiei mele pe o lună. Apropiații tăi frecventau cluburile „de fițe” din oraș iar eu arareori îmi permiteam să ies la bere cu băieții. Eram cu mult prea sărac. Știam asta și mă durea. Era prima dată când mă deranja poziția mea socială.

În zilele ce au urmat mi-am stors mintea să gasesc o modalitate să mă apropii de tine. De data asta în condițiile mele ! Apoi ai dispărut. Ți-ai urmat parinții în Franța, la Paris. Urma să îți continui studiile acolo.
Cert este că mi-ai rămas în minte. Mi-am jurat că nu o să mai fiu niciodată „un sărăntoc”.
Dupa vre-o doi ani, în vacanța de vară ai trecut prin oraș dar din pacate ai stat doar o zi. Aș fi dorit să te vad macar o clipă. Ai dispărut din nou. De data asta v-ați mutat în capitală.
Apoi nu am mai auzit nimic de tine. Mi-era rușine să întreb ce mai faci sau pe unde mai ești. Ar fi râs în hohote toți cunoscuții tăi. Sărăntocul întreabă de prințesă ! Ha, ha, ha ! Ce glumă. Te pomeni ca-i îndrăgostit.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Primul capitol este promitator. Aproape ca-ti vine sa crezi ca are legatura cu realitatea. Si poate ca are. Sunt curioasa si nerabdatoare sa citesc continuarea.

Anonim spunea...

Continuarea... te rog!

Ramona spunea...

banii nu aduc fericirea, sau poate ca da...nu mai stiu nici eu, mi-e mila de mine, de noi ca traim in vremurile astea...

Anonim spunea...

frumos si trist spus!sarantocul si printesa...dar daca asa ai caracterizat relatia, cred ca nu te merita...deci, nu te uita inapoi cu manie si cauta-ti jumatrata de fericire...uneori iubirile care ard ca o torta nu sunt si definitive, ci doar pirjolitoare...zau asa, mon cher

Anonim spunea...

O poveste in care ma regasesc usor, si nu sunt singura. Uitasem aceste emotii, iti multumesc ca mi le-ai readus in minte. Iubirea are sarm chiar si cand doare, si tu spui povesti pe care eu as vrea sa le spun nepotilor...